Još jedna akcija naših radio-amatera

             Na stazi kod 4. kilometra, u organizaciji Biciklističkog kluba Bike M, uz podršku Grada Pirota i Turističke organizacije Pirot danas je održana poslednja trka Kupa Srbije u planinskom biciklizmu. Od ranog jutra uslovi nisu bili povoljni za održavanje trke, međutim vrlo brzo je sve bilo u redu…kiša je prestala a bilo je i Sunčanih perioda.

            Da sve protekne u najboljem redu, s obzirom da se vozilo nakon kiše koja je padala celu noć, pobrinuli su se pirotski radio-amateri. Tako je deset mladih radio-amatera i njihovih trojica starijih kolega, učestvovalo u organizaciji trke. Oni su bili raspoređeni po punktovima i imali su obavezu da javljaju putem radio-veze kakva je situacija na stazi, da li ima eventualno padova, povreda ili nekih nepredviđenih prepreka na stazi. Na isturenim pozicijama su bili:

Andrija, Veljko, Vuk Đorđević, Vuk Nikolić, Mateja, Nemanja, Lazar (YT1BSK) i Momčilo.U bazi sa mobillnim uređajem je radio Bojan(YU2DXB) a Bratislav, inače i sam takmičar je opsluživao stazu i učesnike organizacije.Iz samog grada , povremeno se javljao Filip (YU1TTNkoji nas je informisao o nailazećoj meteo situaciji.

Info : Bojan Božić, predsednik Radio kluba“Pirot“