Portabl rad sa pozicije KN13GC (brdo Božurato)

                      Današnji dan 11. 5. 2020. članovi našeg kluba su proveli u izuzetnoj atmosferi, obično većina kolega to smatra idealnim uslovima za uživanje u našem hobiju. Naime, dogovoreno je da se na lokaciji Božurato postavi PPS u portablu, montiraju dipol antene za HF i  dual-band  antena za rad na UHF / VHF-u. Ekipu su činili: Bojan YU2DXB, Filip YU1TTN i naš mlađi kolega Jovan Jončić, koji se prvi put sreće sa ovakvim aktivnostima radio amatera i oduševljen je čarima, našeg hobija.

                      Montiran je dipol za 40-metarski opseg i odmah je počelo sa „opštim pozivom“. Odrađene su stanice iz Danske, Italije, Bosne i Hercegovine i drugih  zemalja…Takođe odrađeno je nekoliko veza na VHF-u preko repetitora a time i testirana antena koju  je  napravio Bojan YU2DXB, za potrebe Radio kluba. Zbog veličine video klipova,  ovde ne možemo objaviti snimke ali slike sa današnje aktivacije će se videti u nastavku ovog članka.

                     Jovan je odradio nekoliko interesantnih kadrova dronom…kojim smo na kraju dana locirali požar, negde ka selima Prisjan i Kamik. Sve vreme naša pozicija je očitavana i na APRS-mapi sa znakom YU1INO-7

Tekst i slike Bojan YU2DXB.

 

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

smart

Pozicija na APRS-mapi.