Radio amateri u potrazi za nestalom osobom

                Dana 17.5.2020. god. naš sugrađanin Sreten Veličković je napustio svoju kuću sa željom da ubere zovu, zbog spravljenja čajeva i sokova. Izašao je oko 11h, međutim posle više sati odsustva iz kuće i nemogućnosti kontakta sa njim, porodica je prijavila njegov nestanak.Pored službi koje su obaveštene ,poziv je stigao i nama radio – amaterima od koleginice i prijateljice Milice Mančić, inače vrsne planinarke i člana Planinarskog udruženja iz Pirota.

               Po dojavi o nestanku čoveka odmah smo se aktivirali.Prvo smo kamerom sa  naše lokacije iznad grada osmotrili teren , gde je „tipovano“ da bi mogao Sreten da bude.Na žalost zbog loše vidljivosti, tj. nedostataka uslova za rad kamerom, odmah smo se organizovali i prvo stupili u kontakta sa porodicom . Bojan Božić je uz dozvolu porodice,  obavestio medije i za nestanak čoveka obavestio javnost, preko društvenih mreža. Naravno, posle par minuta , krenuli smo na teren u potragu.  Bojan Božić i Milan Panajotović su u dogovoru sa porodicom  (koja je već pretraživala teren nedaleko od grada)  obilazili obod kompezacionog bazena. „Pretraživali smo svaki pedalj sumnjivih lokacija, gde smo predpostavljali  da bi čovek mogao biti“

               Takođe smo i bili u kontaktu sa pripadnicima PU Pirot, koji su takođe uložili  veliki trud, ne bi li pronašli Sretena. U isto vreme kamerom se i dalje pretraživao teren. Predložili smo Zlatku, inače sinu, da se pregleda snimak kamera na pružnom prelazu ka selu  Krupac i kamera iznad mosta na ustavama, što je i pomoglo…kasnije je utvrđeno da je Sreten zaista prošao preko gore pomenutog mosta i uputio se ka Kompezacionom bazenu.

              Na žalost posle tri dana pretrage terena, beživotno telo je pronađeno na lokaciji između sela Izvor i reke Nišave,  pored jednog drveta i svog bicikla. Odmah su alarmirani policija i nadležne službe za ovakve situacije.

             Sreten Veličković je sahranjem 22. 5. 2020. na novom Pazarskom groblju. Porodici je u svoje lično ime i svih članova kluba, izrazio sačešće Bojan Božić, predsednik Radio kluba, samim prisustvom na sahrani.

Pokojni Sreten Veličković

 

Milan Panajotović u momentu pretrage terena.