Remont opreme u Radio klubu „Pirot“

Poslednjuih nedelju dana u prostorijama Radio kluba je remont i podešavanje opreme. Zahvaljujući  saradnji kluba i lokalne samouprave, obezbeđena nam je  intertnet konekcija  150 / 60 Mbps.  Sa tom brzinom i protokom, najzad smo u mogućnosti da rešimo sve one nedostatke koje smo imali do sada. U planu je montiranje APRS-čvorišta na Crnom vrhu, ponovno instaliranje Echo-linka i sređivanje prostorija. Kako bi uredili instalacije u samom PPS – u, angažovali smo se i sve što je bilo u planu, jedan veći deo zadatih obaveza, rešili.

Filip, Ivan, Dene Momčilo i Bojan su ovih dana više provodili vreme u prostorijama kluba nego kod svojih kuća.

Filip YU1TTN je demontirao sa pulta Motorolu „MC2100“ , sredio konekciju glave i samog uređaja, zalemio žice na zvučniku i u planu je da uredi softverski sam uređaj. Posle sređivanja, uređaj je vraćen i montiran nazad. Takođe je uredio APRS prijemnik koji za sada funkcioniše iz kluba…takođe sa malim prekidima opet radi govorni automat za obaveštenje o kanalu za hitne pozive.

Ivan Najdanović je dao sve od sebe, kako bi sredio kućišta koja klub poseduje.Uložio je i svoju opremu tako da sada iamamo tri kompjuterska kućišta spremna i u funkciji.Nabavio kablove za povezivanje računara i modema, preinstaliranje i obnavljanje programa .

Momčilo je pomagao oko instaliranja drajvera na jednom od kompjutera, Dene YU1NSD je zamenio utičnice i prekidače na zidovima unutar PPS-a i kancelarije.

Bojan YU2DXB je nabavio kanalice za razvod kablova i montirao sve to na zidovima u PPS-u, takođe je montirao kvad-band antenu na krovu kluba za potrebe rada Motorole „MC2100“. Sve u svemu izuzetno angažovanje većine članova i što je posebno bitno, sva deca su opet sa nama, vredno uče i rade.