Poslednji pozdrav našim kolegama…

Godina 2021 će se pamtiti po mnogim aktivnostima i puno lepih dešavanja u našem klubu, kao što su polaganje i dobijanje diploma četrnaestoro naših mlađih članova, organizacija kampa u Dojkincima, aktivnost u pretragama i vežbi „Sistem 2021.“

Na žalost, ovu godinu ćemo pamtiti i po tome što smo ostali bez dvojice naših članova. U pitanju su:

  • Nekadašnji predsednik, Jovan Kostić – YZ1OXK, koji nije bio aktivan poslednjih desetak godina, ali je pomagao kad god za to bilo potrebe. Preminuo je početkom godine.
  • Deda Pera – YT1HAS, kako ga je većina nas oslovljavala u komunikaciji na frekvencijama repetitora, gde je inače, pored svog tzv „zelenka“ (vojni KT uređaj PRC 320), radio ponekad i na kratkim talasima. Bio je jedan od doajena i osnivača kluba, aktivan do poslednjeg dana, dežurao i uvek kad god je mogao, javljao se i pomagao nam u mnogim akcijama koje smo imali van kluba, na Staroj planini i okolini Pirota. Kad god je čuo mlađe članove uvek je svojim iskustvom davao savete i razgovarao sa decom. Iskreno, mnogi od nas su navikli na njegovu modulaciju tako da nam je njegova smrt, veliki nedostatak.

VEČNA IM SLAVA I HVALA za sve što su učinili za naš Radio klub!73!
ovo je naš deda Pera